Ezt a római kori sírkő részletet az Aquincumi Múzeum kőtárában fotóztam, szerettem volna kipróbálni a 123D Catch programot. A stele egy római, vagy romanizált családot ábrázol, alattuk áldozati jelenet szolgákkal, étellel, itallal. A "D M" betűk jelentése: "Az alvilág isteneinek" (Dis Manibus). A felső és alsó részt lefűrészelték, valószínűleg még a római korban, hogy egy másik sírhoz, vagy építőanyagnak használják.

This object is a roman era stele, tomb stone. I took the photos in the Aquincum Museum, Budapest, Hungary. The stele depicts a roman or romanised family, father, mother, son, daugter. Under them is a funeral scene, with two slaves, three legged table, food, and drink offerings. The inscription D M (Dis Manibus) means: To the Underworld gods. The upper and lower part is missing, probably sawed off, and reused as building material.

IMG_7577.jpgIMG_7582.jpg

27 fotót készítettem minden szögből, és magasságból. Az 123D Catch gond nélkül létrehozta a modellt. A fölösleg kitörlése után Cinema 4D-be exportáltam .fbx fileként. Lerendereltem textúrával, és anélkül, hogy "letörölhessem" a kosz, port a sírkőről. Lehetőség van különböző világítási beállítások kipróbálására is, hogy minden részlet vizsgálható legyen.

Itt körbeforgathatóan is megtekinthető a modell:

http://p3d.in/kC10l/shadeless

https://sketchfab.com/show/oUwegF5f4pWQnKUh3qMkqPVnHXd

 I made 27 photos, from eye level, above, and under it. The 2D - 3D conversion in 123D Catch went well. I exported the 3D model as .fbx, and opened it in Cinema 4D. I made renders with the original textures, and without it. This way I was able to get rid of the dirt, and dust, and try different lighting conditions.

You can view it online here: 

http://p3d.in/kC10l/shadeless

https://sketchfab.com/show/oUwegF5f4pWQnKUh3qMkqPVnHXd


screenshot.jpgstele_2.jpg
stele_1.jpgstele_3.jpgstele_6.jpgstele_4.jpgstele_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://antefixum.blog.hu/api/trackback/id/tr515413291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása